17.03.2019. Osijek

Svečanom ceremonijom otvoren EPSO 2019

Svečanom ceremonijom u dvorani Gradski vrt, službeno je otvoren EPSO 2019. U programu otvorenja ženski vokalni sastav \"Đakovčanke\" pjevanjem himne, a potom i s još dvije pjesme oraspoložile su prisutne sportaše, trenere i voditelje nacionalnih timova. Plesni klub Broadway je sa svojom juniorskom i seniorskom skupinom zadivio sve prisutne maštovitom koreografijom a osječka bubnjarska skupina RitmOS je zapalila atmosferu s dva izlaska na podij. Voditeljica ceremonije otvaranja EPSO 2019, Tatjana Grganović, je u uvodnom govoru pojasnila kako će 591 natjecatelj iz 46 država Europe će imati više od 940 nastupa u svojim disciplinama.

Na ceremoniji otvaranja EPSO 2019 govorili su:

Hubert Kišpal - president of Croatian shooting federation
Krešimir Šamija - zamjenik predsjednice središnjeg državnog ureda za šport
Vladimir Lisin president of the European Shooting Confederation (ESC) and International Shooting Sport Federation (ISSF)

Vladimir Lisin je rekao kako je ponosan na organizaciju u Osijeku, zahvalio se županu Ivanu Anušiću i gradonačelniku grada Osijeka Ivanu Vrkiću na pomoći u organizaciji ovako velikog natjecanja te se zahvalio organizatorima EPSO 2019 na odlično obavljenom poslu

Europsko prvenstvo u streljaštvu zračnim oružjem 10 m će trajati sve do 25.03.2019. i u to vrijeme svi gosti našeg grada kojih ima gotovo 1000 uživat će i u šetnjama gradom, isprobavanju lokalne kuhinje, odlascima u Kopački Rit i upoznavanju lokalnih običaja i kulture.

Sutra 18.03. nas očekuje prvi dan natjecanja, a raspored možete pronaći u nastavku.

Službene startne liste i rezultate pratite na results.sius.com
Prijenos uživo možete gledati ovdje: esc-shooting.org/live/osijek2019

FOTO (copyright): Dubravka Krmpota

FOTO GALERIJE 17.03.2019. (uključujući i ceremoniju otvorenja natjecanja)