Yana Chuchmarova i Ihor Soloveistrong> nadmoćno su osvojili strong>zlatost" /> Yana Chuchmarova i Ihor Soloveistrong> nadmoćno su osvojili strong>zlatost" /> Yana Chuchmarova i Ihor Soloveistrong> nadmoćno su osvojili strong>zlatost" /> Yana Chuchmarova i Ihor Soloveistrong> nadmoćno su osvojili strong>zlatost" />
18.03.2019. Osijek

Završen je prvi natjecateljski dan na EPSO 2019.

Ukrajinski tim u disciplini \"10m Air pistol mixed team junior\" Yana Chuchmarova i Ihor Solovei nadmoćno su osvojili zlato na natjecanju EPSO 2019 10m u Osijeku danas popodne sa 480.4 bodova. Nadmašili su srebrnu reprezentaciju Njemačke s razlikom od 10,3 boda. Brončanu medalju osvojio je tim 2 Ruske Federacije s 410.3 bodova. Ukupno je bilo 34 momčadi koje su se natjecale za naslove Europskog prvenstva. Srebrne medalje tako putuju u Njemačku (Andrea Katharina Heckner i Jonathan Niklas Mader), a brončane medalje zaslužili su Nadežda Koloda i Andrej Chilikov iz reprezentacija Ruske Federacije 2.

Zlatna Stepanie Laura Scurrah Grundsoee
Finale 10m air rifle women junior je bilo iznimno napeto. Ovaj ponedjeljak bio zlatni dan za Dansku Stepanie Laura Scurrah Grundsoee! Nakon hiper-uzbudljivog finala proglašena je Europskim prvakom u natjecanju za žene u zračnoj pušci.

Gotovo cijelo vrijeme izgledalo je da će njemačka Anna Janssen osvojiti zlatnu medalju, ali kao u svim sportovima pobjednik je odlučen tek kada je natjecanje završeno. Grundsoee je još jednom dokazala tu izjavu. Finale završava u suzama sreće za Grundoee s rezultatom 248.0, Janssen dobiva 247.8. i srebro, Oceanne Marianne Muller iz Njemačke osvaja broncu s rezultatom 227.2.

Jaki ruski timovi u diciplini Running Target 30/30 Men and Women
Ruski timovi su dominirali u disciplini \"Running Target 30/30 Men and Women\".

Rus Vladislav Prianishikov je osvojio zlato i superiorno pobjedio njegovog timskog kolegu Alexandera Blinova s rezultatom 6-0. U borbi za broncu Ihor Kizyma iz Ukrajinskog tima pobjedio je Rusa Maxim Stepanova 6-4.

U disciplini Running Target 30/30 Women, Ruski tim je također osvojio zlato kada je Julia Eydenzon pobjedila Ukrajinku Galinu Avramenko 7-5 u borbi za zlato. U napetom brončanom ogledu Olga Stepanova je b+pobjedila njenu timsku kolegicu Irinu Izmalkova s rezultatom 6-4.

Running Target discipline će se nastaviti s mješovitim parovima.

FOTO (copyright): Dubravka Krmpota

Rezultate možete pogledati ovdje results.sius.com

Foto galerije možete pogledati ovdje: Epso 2019 galerije