23.03.2019. Osijek

Finalna subota na EPSO 2019.

Nebo je čisto i plavo iznad Osijeka, pomalo hladno, ali ubrzo je postalo toplije kada je sunce zagrijalo dvoranu Gradski vrt u Osijeku. Veliki dan za olimpijsko natjecanje finale seniora.
Olimpijska natjecanja su počela s natjecanjima u zračnoj pušci, prvo finale je bilo 10m zračna puška. Osam najboljih koji su u četvrtak dobili mjesto u finalu bili su Sergey Richter (ISR), Vladimir Maslennikov (RUS), Lazar Kovačević (SRB), Maximillian Dallinger (GER), Evgeny Panchenko (RUS), Brian Baudoulin (FRA), Peter Hellenbrand ( NED) i Marco Suppini (ITA).

Maslennikov i Richter su u kvalifikacijama pogodili dva boda više od ostalih sportaša koji su stigli do finala. Šest ostalih finalista bilo je unutar 0,5 bodova na kvalifikacijama. Ovaj dan će biti vrlo zanimljiv od početka do kraja.

 

Vladimir Maslennikov ponovno je to učinio - Europsko prvenstvo
Rus Vladimir Maslennikov ponovno je pobijedio, ponovio je prošlogodišnji naslov. Kada je Maslennikov u punoj snazi i koncentriran ostvaruje i vrhunske rezultate. Maslennikov može pucati i zadržati svoju mirnoću u takvom raspoloženju i ravnoteži da se samo možete zapitati kako to radi. Prvo mjesto nije bilo ugroženo.

Ali iza njega je bilo gusto i napeto kad su se Panchenko, Baudouin i njemački Dallinger natjecali za drogu i treću medalju. Na kraju je francuz Brian Baudouin bio najbolji i osvojio je svoju prvu medalju prvenstva izvan Francuske (srebro). Maslennikovljev kolega Evegeny Panchenko, koji je na početku vodio, osvojio je brončanu medalju.

- \"Nisam uopće bio siguran da mogu osvojiti zlatnu medalju, iako sam to prije već uspjevao. Naravno da sam sretan i vidim daje moja spremnost ista kao i ranije\", rekao je Maslennikov.

Možemo reći da je Vladimir Maslennikov jedan od skromnijih i najpristojnijih sportaša; kad je čuo da je pobijedio, mahnuo je rukom i naklonio se publici. Tako rade skromne zvijezde!

 

FOTO (copyright): Dubravka Krmpota

Rezultate možete pogledati ovdje results.sius.com

Foto galerije možete pogledati ovdje: Epso 2019 galerije