26.07.2019. Osijek

Doroshenko i Denysiuk ponovno najbolji

Zrnca znoja koja se slijevaju s lica Andrije Doroshenko-a sve su rekla. Ukrajinac se izborio i ugrabio posljednju pobjedu u R1 (muškarci zračna puška 10m SH1) na napetim popodnevnim satima na World Shooting Para Sport World Cup u četvrtak u Osijeku.

Tijekom cijelog natjecanja činilo se da je zlato namijenjeno srbinu Zoranu Poukiju. 51-godišnjak je vodio kvalifikacijski krug i gotovo cijelu eliminacijsku rundu sve dok ga Doroshenko nije oborio s njegova posljednja dva gađanja, postigavši 247.1 bodova naspram Poukijevih 246.7.

\"Bilo je teško finale\", rekao je Doroshenko. - Počeo sam katastrofalno. Ali uspio sam se fokusirati i dugo sam se pripremao za ovakav trenutak. Vidim pobjedu ovdje kao vrlo važan korak prema budućim uspjesima, čak i u većim natjecanjima kao što su Svjetsko prvenstvo ili Paraolimpijske igre. Nadam se da mogu ponoviti ovaj rezultat u Sydneyu (za 2019. svjetsko prvenstvo) u listopadu.\"

Doroshenko je rekao da se uvijek osjeća dobro u Osijeku, nakon što je prije četiri godine u R6 (mješovito SH1 50m puška) osvojio svoj prvi naslov na Svjetskom kupu.

\"Imam lijepu tradiciju u hrvatskim natjecanjima\", nasmiješio se. \"Ovdje je uvijek sve dobro i organizacijski i za mene po rezultatu.\"

Vadovicova uspješna
Kao trostruka paraolimpijska prvakinja, slovačka Veronika Vadovicova pokazala je zašto je jedna od najuspješnijih sportašica u ovom sportu, lako osvajajući zlato u R2 (žene 10m zračna puška SH1), ispred Indijanke Avani Lekhare i Ukrajine Irine Shchetnik.

Nastup Avani Lekhare, 17-godišnje zvijezde u usponu je bio impresivan, briljantno se vratila iz lošeg starta i osvojila svoju treću medalju na Svjetski kupovima.

\"Na početku mi je srce lupalo, ali nakon 10 pogodaka nije bilo više nikakvog pritiska jer su drugi bili lošiji od mene, pa sam se od tada kvalitetno koncentrirala na metu\", rekla je Lekhara. „Uvijek je veliko iskustvo natjecati se s Veronikom. Uvijek učiš nove stvari i usavršavaš se, a možda ću jednog dana moći pucati i bolje od nje. \"

Svjetsko prvenstvo u Osijeku nastavlja se danas, petak s disciplinama za osobe s oštećenjem vida, R4 (mješovito zračna puška 10m SH2), R8 (žene puška 50m 3 pozicije SH1) i R7 (muškarci 50m puška 3 pozicije SH1); i prenosi se uživo na youtube stranici World Shooting Para Sporta.

Schedule

Gallery part 1
Gallery part 2
Gallery part 3