Sve vijesti po datumu objave25.03.2019. Osijek
EPSO 2019. završio - Ruskinje dominirale u zadnjem 10m Air Rifle Women Team eventu

Ruskinje su pokazale svoju vještinu na pravom mjestu i pravo vrijeme osvojivši natjecanje za zlato u ženskim timovima Air Rifle. Lijepo iznenađenje bila je rumunjska momčad koja je osvojila brončanu medalju pobjedivši objektivno jači austrijski tim 17-5 u borbi za broncu.

Borba za zlato je bila dvoboj Italije i Ruske Federacije. Oba tima su pokazali izvrsne vještine pucanja. Na kraju je Ruska federacija dobila glavnu nagradu - Europsko prvenstvo. Naslov nije došao lako, gađanje obiju momčadi je bilo izvrsno no na kraju Ruski ženski tim je pobjedio Italiju 17-13. Obje momčadi su pokazale najbolje od sebe, ali Ruski tim je bio jači i u pravo vrijeme je odradio najbolje pogotke. U borbi za broncu Rumunjska je pobjedila austrijski tim iznenađujuće jednostavno s rezultatom 17-5.

 

EPSO 2019 u Osijeku proglašeno zatvorenim - sljedeće u Mađarskoj
Eoropsko prvenstvo u streljaštvu je zatvorenim proglasila gđa. Ghislaine Briez - Tehnički delegat natjecanja na kratkoj ceremoniji zatvaranja, odmah nakon posljednje finalne dodjele medalja. Zastava Europske streljačke konfederacije uručena je predstavniku mađarskog streljačkog saveza koji će organizirati sljedeće Europsko prvenstvo - Europsko prvenstvo u Running targetu.

Glavni direktor natjecanja Zoran Ćelić se zahvalio svim sudionicima i poželio im dobrodošlicu ponovno u Osijek i Hrvatsku. Zahvalio je i svim volonterima, članovima Organizacijskog odbora i sponzorima koji su pomogli u organiziranju uspješnog prvenstva.

U svom govoru gospođa Briez zahvalila je Organizacijskom odboru i direktoru natjecanja Zoranu Ćeliću koji je organizirao izvrsno prvenstvo. Na kraju govora proglasila je Europsko prvenstvo 10 metara zatvorenim.

 

FOTO (copyright): Dubravka Krmpota

Rezultate možete pogledati ovdje results.sius.com

Foto galerije možete pogledati ovdje: Epso 2019 galerije24.03.2019. Osijek
Zadnji dan finala EPSO 2019.

Italija se vratila na vrh osvojivši zlato u timskom natjecanju Air Pistol 10m
Italija je pokazala da njihova tradicija natjecanja živi snažno i vrhunski kada se njihov tim Giuseppe Giordano, Paolo Monna i Alessio Torrocchi popeo na najviše postolje u Osijeku osvojivši Gold Match Air Pistol Men Team.

Njihov nastup tijekom finala bio je nevjerojatan. U polufinalu su se borili protiv tima Ruske Federacije. U situaciji 8-12 ruski tim je vodio. Tada je Italija započela svoj brzi put do vrha. Odjednom je rezultat bio izjednačen i pobjednika je odlučivao slijedeći hitac. Italija je bila uspješnija s razlikom od 0,3 te su otišli na Gold Match.

U drugom polufinalu Ukrajina se susrela sa Srbijom. Ukrajina je pobijedila 13-11, te si otvorila vrata prema borbi za zlato. Srpski reprezentativci su izgubili koncentraciju i nisu mogli pronaći dovoljno mirnoće u brončanom meču. Ruski tim je jednostavno pobijedio 16-6 i osvojio Europsku broncu. U talijanskom trijumfu borbe za zlato rezultat 16-4 je bio nevjerovatan. Italija je trebala samo 10 hitaca kako bi osvojila Europsko prvenstvo.

 

Ruski tim 10m zračne puške dominirao je u finalu ekipnog natjecanja
U polufinalu ruski tim Vladimir Maslennikov, Evgeny Panchenko i Alexander Dryagin pobijedili su ekipu iz Bjelorusije sa 14-8 i došli na Gold Match. U drugom polufinalu Mađarska i Srbija su imale jako napetu borbu.  Reprezentacija Srbije je pobijedila s rezultatom 30.8 kada je mađarski tim pogodio 30.7. Konačni rezultat bio je 14-12 za reprezentaciju Srbije. U brončanoj utakmici Mađarska je pobijedila Bjelorusiju 16: 8. Bodovi ne govore sve, Bjelorusija se dobro borila, ali Mađarska je bila malo peciznija i osvojila brončanu medalju.

Napeto i u Gold Matchu
Ruska ekipa je osvojila zlato protiv reprezentacije Srbije 17-5. Rezultat izgleda prilično superiorno, ali kada pogledamo rezultate pucanja, a ne samo bodove natjecanja, borba za zlato je bila vrlo neizvjesna. Ruska momčad je napravila vrhunske rezultate u pogađanju u metu. Svaki set je bio preko 31,1 boda ili više, najbolji 32,0. Srpski reprezentativci su se također dobro borili, ali imali su i nesreću dok su vrlo često izgubili bodove samo s 0,1-0,2 bodovne razlike! U svakom slučaju, ovaj sport je takav da tko dobiva više bodova, čak i u decimalama, je pobjednik.

 

Njemačka se veselila zlatu 10m ženske reprezentacije
Njemačkoj je bilo potrebno samo 12 pogodaka kako bi dobila mjesto borbi za zlato u polufinalu ženskih timova 10m zračnog pištolja.

Njemačka je pobijedila Rusku Federaciju s rezultatom 14-10. U drugom polufinalu susreli su se Mađarska i Ukrajina. Ukrajina je bila još bolja; za 8 minuta pobijedili su Mađarsku 13-5 s 9 hitaca. Momčad koja ima prva 13 bodova pobijedila je. Tako su Njemačka i Ukrajina imale borbu za zlato a Ruska Federacija i Mađarska su išle na borbu za broncu.

U brončanoj utakmici pobjednik treba 16 bodova. Rusi su bili bolji s rezultatom 16-12. Rusija je u 5. hitaca pobijeđivala prije nego što se Mađarska probudila pa se čak i popela do 12 bodova. Ruska posljednja serija bila je odličnih 31.7. Bronza za Rusku Federaciju.

Njemačka je iznenadila Ukrajinu
Ukrajina je bila favorit u borbi za zlato, no Njemačka se snažno borila i na kraju pobijedila sa 16-8. Njemačka je osvojila čak 5 hitaca u nizu i time razbila mirnoću ukrajinskog tima. Zlato za sretnu Njemačku koja se sastojala od Sandre Reitz, Monike Karsch i Doreen Vennekamp.

 

FOTO (copyright): Dubravka Krmpota

Rezultate možete pogledati ovdje results.sius.com

Foto galerije možete pogledati ovdje: Epso 2019 galerije23.03.2019. Osijek
Finalna subota na EPSO 2019.

Nebo je čisto i plavo iznad Osijeka, pomalo hladno, ali ubrzo je postalo toplije kada je sunce zagrijalo dvoranu Gradski vrt u Osijeku. Veliki dan za olimpijsko natjecanje finale seniora.
Olimpijska natjecanja su počela s natjecanjima u zračnoj pušci, prvo finale je bilo 10m zračna puška. Osam najboljih koji su u četvrtak dobili mjesto u finalu bili su Sergey Richter (ISR), Vladimir Maslennikov (RUS), Lazar Kovačević (SRB), Maximillian Dallinger (GER), Evgeny Panchenko (RUS), Brian Baudoulin (FRA), Peter Hellenbrand ( NED) i Marco Suppini (ITA).

Maslennikov i Richter su u kvalifikacijama pogodili dva boda više od ostalih sportaša koji su stigli do finala. Šest ostalih finalista bilo je unutar 0,5 bodova na kvalifikacijama. Ovaj dan će biti vrlo zanimljiv od početka do kraja.

 

Vladimir Maslennikov ponovno je to učinio - Europsko prvenstvo
Rus Vladimir Maslennikov ponovno je pobijedio, ponovio je prošlogodišnji naslov. Kada je Maslennikov u punoj snazi i koncentriran ostvaruje i vrhunske rezultate. Maslennikov može pucati i zadržati svoju mirnoću u takvom raspoloženju i ravnoteži da se samo možete zapitati kako to radi. Prvo mjesto nije bilo ugroženo.

Ali iza njega je bilo gusto i napeto kad su se Panchenko, Baudouin i njemački Dallinger natjecali za drogu i treću medalju. Na kraju je francuz Brian Baudouin bio najbolji i osvojio je svoju prvu medalju prvenstva izvan Francuske (srebro). Maslennikovljev kolega Evegeny Panchenko, koji je na početku vodio, osvojio je brončanu medalju.

- \"Nisam uopće bio siguran da mogu osvojiti zlatnu medalju, iako sam to prije već uspjevao. Naravno da sam sretan i vidim daje moja spremnost ista kao i ranije\", rekao je Maslennikov.

Možemo reći da je Vladimir Maslennikov jedan od skromnijih i najpristojnijih sportaša; kad je čuo da je pobijedio, mahnuo je rukom i naklonio se publici. Tako rade skromne zvijezde!

 

FOTO (copyright): Dubravka Krmpota

Rezultate možete pogledati ovdje results.sius.com

Foto galerije možete pogledati ovdje: Epso 2019 galerije22.03.2019. Osijek
Epso 2019 petak - dan timova

Petak je dan ekipnog natjecanja. Danas tako imamo četvrtfinale u pištolju i pušci za žene i muškarce. Danas će biti i kvalifikacije za mješovite timove. Osam najboljih momčadi dobilo je mjesta u četvrtfinalu za pištolj i zračnu pušku žene/muškarci. Timovi se natječu u parovima, a onaj koji dobije više bodova nastavlja do nedjeljnog finala. Mješoviti timovi su olimpijski događaj i njihovo finale je u subotu.

 

Zračni pištolj ženski tim

U disciplini zračni pištolj žene Ruske Federacije pobijedile su Sloveniju (575-546), Mađarska je pobijedila Švicarsku (567-561), Ukrajina je pobijedila Srbiju 575-565, a Poljska je izgubila od Njemačke (562-571). Tako će u finalu biti Ruska Federacija, Mađarska, Ukrajina i Njemačka.

 

Zračna puška muški tim

U 10 m zračna puška disciplini, Ruska federacija je pobijedila Francusku (628,1-624,6), a Mađarska je pobijedila zemlju domaćina, hrvatsku rezultatom 625,6-623,5. Njemačka je iznenađujuće izgubila od Srbije (616.9-626.6), a zemlja poznata po dobrim \"puškama\" Belorusija, pobijedila je Italiju (622.2.-619.5). U finalu će se natjecati Ruska Federacija, Mađarska, Srbija i Bjelorusija.

 

Zračni pištolj muškarci

U Air Pistol Men četvrtfinalu pobjednici su bili zemlje poznate po odličnim pištoljskim rezultatima. Vjerojatno je jedini problem bio što je Italija pobijedila Njemačku, to samo pokazuje da je Italija u dobrim rukama kada bivši veliki strijelac DiDonna vodi Talijanski tim.

Ukrajina je pobijedila Latviju 575-567 i stigla do finala. Ruska Federacija je obavila odličan posao pobjedivši Mađarsku 582-568. Tako je Italija pobijedila Njemačku 574-567, a Srbija je pobijedila Slovačku 583-573.

 

Ženska ekipa zračne puške

Ruska momčad je nastavila sa svojim odličnim nastupima i na Air Rifle Women Team disciplini pobijedila protiv Češke s rezultatom 624.1-620.9. Austrijska reprezentacija je također nastavila do finala pobjedom protiv slovenske momčadi 622.1-619.1. Italija je bez previše iznenađenja Švicarskojuskratila pobjedu i otišla do finala 621.0-619.7. U trećem paru Rumunjska je imala malo problema s Mađarskom, ali su na kraju osigurali svoje mjesto u finalu, ali samo s 0,2. razlikom: 620,3-620,1.

Momčadsko finale (Medal Matches) će biti u nedjelju, što nije olimpijski event. Mješovito ekipno finale bit će u subotu, a to je olimpijski događaj.

 

FOTO (copyright): Dubravka Krmpota

Rezultate možete pogledati ovdje results.sius.com

Foto galerije možete pogledati ovdje: Epso 2019 galerije21.03.2019. Osijek
Novi sustav u natjecanjima Pištolj/Puška za žene i muškarce: Poseban završni finalni dan

Juniorska natjecanja su završena jučer, a danas su započele kvalifikacije za muškarce i žene u pištolju i pušci na 10 metara. Muškarci i žene te mješoviti timovi su danas imali kvalifikacije a iste će se završiti u petak. Najbolji sportaši u mješovitim timovima u kvalifikacijama će dobiti mjesto u finalu subotnjih olimpijskih natjecanja. Dakle, subota će biti poseban dan. Ovaj sustav se prvi puta primjenjuje i to u Osijeku na EPSO 2019.

Četvrtfinale za zračni pištolj i pušku za muškarce i žene održati će se također u petak. Polufinale i natjecanja za medalju će se održati u nedjelju zadnjeg dana natjecanja na Epso 2019.

 

Poznata imena u finalu Air Pistol Men
Najbolji u kvalifikacijama je bio Ukrajinac Pavlo Korostylov. Bio je zaista izvrstan strijelac i kada je bio junior, a sada je s određenim koracima preuzeo mjesto na najvišoj razini u muškim seniorskim natjecanjima. Njegov rezultat je bio 582. Drugi je bio Rus Artem Chernousov (581). Pablo Carrera bio je treći i bio je jedan bod iza Chernousova. Ukrajina je dobila još jednog natjecatelja u finalima kada je Oleh Omelchuk imao rezultat kao Carrera (580). Isti rezultat imao je i Vadim Mukhametyanov iz Ruske Federacije. Tri posljednja kvalificirana sportaša bili su Giuseppe Giordano (578) iz Italije, Damir Mikec (578) iz Srbije i Yusuf Dikec (578) iz Turske.

Popis rezultata za kvalifikacija u timskom natjecanju pištoljem 10m: Ukrajina (1736), Ruska Federacija (1733), Italija (1726), Srbija (1723), Slovačka (1721), Njemačka (1719), Mađarska (1716), Latvija (1710), Hrvatska (1698), Slovenija (1693), Velika Britanija (1685), Crna Gora (1672), Bosna i Hercegovina (1664). Četvrtfinale će biti sutra.

 

FOTO (copyright): Dubravka Krmpota

Rezultate možete pogledati ovdje results.sius.com

Foto galerije možete pogledati ovdje: Epso 2019 galerije20.03.2019. Osijek
Rusija dominirala u timskom natjecanju

Timsko natjecanje za Pistol Women Junior je bila izvrsna promocija što streljački sport može ponuditi navijačima, prijateljima i suigračima. Finalna dvorana Osječkog prvenstva odjekivala je navijanjem i pljeskanjem kada su se mlade pištoljašice natjecale za naslove Europskog prvenstva. Fantastičan osjećaj!

 

Gold Match je bio pravi triler između Mađarske i Rusije. Obje ekipe imale su uspone i padove. Mađarska je gotovo cijelo vrijeme zaostajala, ali prije posljednjih gađanja situacija je bila izjednačena 15-15. Potrebana je bio još samo jedan bod, a pobjednik je onaj koji je dobio 16 bodova. Ruska momčad je bila oštrija i osvojila posljednja dva boda te zlato sa 17-15. Zlatni tim Ruske Federacije činili su Nadežda Koloda, Iana Enina i Anastasia Shadak.

U natjecanju za broncu reprezentacija Turske je lako osvojila Poljsku 17-9. Turski navijači su bili fantastični i sigurni smo da je momčad uživala u potporama te dobila dodatnu snagu u njihovom natjecanju.

Fantastično finale!

 

Zlatna češka
Puno je uzbuđenja bilo na finalnom natjecanju Osijeka kada su se juniori natjecali za naslov Europskog prvenstva u Team Eventu 10m Air Pistol Men Junior. U Gold Matchu morali smo čekati do posljednjeg pucnja prije nego što je pobjeda bila sigurna.

Tim Češka i Bjelorusija riješile su svoj put do Zlatnog meča. Bjelorusija je počela snažno, ali Češka ekipa se dobro natjecala i situacija je bila jednaka 10-10 nakon deset pucanja. Bjelorusija je osvojila sljedeće bodove, ali nakon toga je došao niz češke momčadi za 12-12. Česi su osvojili sljedeće bodove te je bilo izjednačeno 14-14. Uslijedio je Shot Match. Bjelorusija je ostvarila 29,8, a gledatelji su čekali posljednji pogodak Češke momčadi. Uzbudljivih 29.9 - Češka je osvojila prvenstvo 16-14, ali sa samo 0,1 razlike. Drama!

U natjecanju za broncu prije zlatnog matcha, nije bilo takvog uzbuđenja dok je Ruska Federacija lako pobjedila Ukrajinu 17-9.

Ekipa Zlatne Češke sastavljena je od Jan Vildomeca, Pavela Schejbala i Krystafa Krseka.

 

Mađarski juniori su dominirali u timskom natjecanju 10m air rifle man junior
Mađarski strijelci su odlično prošli gdje god su se natjecali u zadnje vrijeme. Europsko prvenstvo nije iznimka. Mađarska momčad juniorska momčad danas je osvojila Europsko prvenstvo u timskom natjecanju 10m Air Rifle Men Junior u Osijeku. U četvrtfinalu Mađarska je imala najbolji tim (624.0) i pokazala svoju snagu. Druga je bio Ruska Federacija ispred Njemačke i Češke. U polufinalu su Mađarska i Ruska Federacija bile superiorne i postigle su bodove za Gold Match. U brončanom susretu susreli su se Njemačka i Češka.

Brončana utakmica je bila tijesna, a situacija je bila jednaka 14-14 prije posljednjeg udarca. Njemački tim je pogodio 30,7 umjesto češke 30,1. Brončana medalja je na kraju pripala Njemačkoj.

Zlatna utakmica bila je napeta tek na početku, prvih šest bodova. Onda je Mađarska izgubila samo dva boda te pobijedila ruski tim 17-7.

\"Treniramo oko 12 sati tjedno plus fizičke i druge treninge. Koristimo i Scattov sustav obuke i sada imamo nove uniforme za pucanje, možda je to i glavni razlog\", nasmijali su se članovi tima.

Zlatnu momčad činili su Ferenc Toeroek, Marton Istvan Klenczner i Zalan Pekler.

 

Ruska federacija dominirala u timskom natjecanju 10m zračna puška žene Junior
Posljednje finale trećeg dana natjecanja na EPSO 2019 je bilo Team Event 10m Air Rifle Women Junior. Ekipa Poljske je u četvrtfinalu bila dobra i postigla najbolji rezultat, 622.5. Njemačka (618,4), Ruska Federacija (617,9) i Danska (616,7) su bile sljedeće tri.

U polufinalu Ruska Federacija i Danska najbolje su se plasirale i osigurale mjesta u borbi za zlatnu medalju pobjedivši Poljsku i Njemačku koje su se borile za brončanu medalju.

U borbi za treće mjesto Njemačka je pobijedila poljsku reprezentaciju koja nije imala potrebnu mirnoću. Pucali su dobro, ali u bitnim trenucima nisu uspjeli ostvariti razliku. Njemačka je na kraju pobjedila Poljsku 16-10.

Borba za zlato je počela nervozno s obje strane. Rusija je osvojila prve bodove, a onda je izgubila dva slijedeća, te su nakon toga dobili dva sljedeća boda. Nakon toga Ruska reprezentacija više nije dala puno šansi Danskoj. Rusi su nakon toga izgubili samo jedan bod, a rezultat pobjede bio je uvjerljiv 16-8. Rusku zlatnu momčad činile su Daria Boldinova, Polina Bolotkova i Tatiana Kharkivova.

 

FOTO (copyright): Dubravka Krmpota

Rezultate možete pogledati ovdje results.sius.com

Foto galerije možete pogledati ovdje: Epso 2019 galerije19.03.2019. Osijek
Anton Aristarkhov za zlato nakon zanimljivog finala: \"Mislio sam da sam izgubio zlato kad sam pucao

Anton Aristarkhov najbolje je vladao svojim živcima i osvojio Europsko prvenstvo u juniorskom natjecanju za muškarce u zračnom pištolju na 10 metara.

\"Zanimljiv završetak moram reći. Kad moj pogodak nije bio dobar, zaboravio sam slijediti vlastiti red i mirnoću. Znao sam što moram učiniti, ali nekako sam izgubio koncentraciju. Došao sam ovdje pobijediti i učinio ono što sam htio Pa, moram priznati da kad sam pucao 9.1 na treći posljednji hitac, pomislio sam da sam sada izgubio zlato. Na sreću ili nažalost i drugi sportaši nisu dobro gađali\", objasnio je Aristarkov ozbiljan izraz na licu.

Srebro je otputovalo u Bjelorusiju za Abdul-Aziza Kurdzija koji je izgubio finale za 0.7. Broncu je uzeo Robin Walter 216.1 iz Njemačke\"

Ruski 10m mješoviti tim zračnih pušaka vladao finalom

Tim Ruske Federacije bio je superiorniji u natjecanju mješovite momčadi 10m zračne puške. Drugim ekipama u finalu nisu dali nikakvu opciju za pobjedu. Tatiana Kharkivova i Grigorii Shamakov su postavili novi juniorski europski rekord i pobijedili s razlikom od 6,4 boda. Njihov zlatni rezultat na finalu bio je 500,0. Odličan su par i oni pozitivno guraju jedan drugog, ako jedan dobije slabiji rezultat, drugi pravi savršen hitac.

\"Danas smo bili prilično dobri. Tako je lako natjecati se zajedno s Tatianom Kaharkovom s obzirom da je ona odličan strijelac! Mogu joj vjerovati i smiruje me i mogu se usredotočiti samo na moj najbolji rezultat\", rekao je Shamakov u čast njegov timske kolegice. Iza ruskog tima na trenerskoj stolici sjedio je Alexey Savrov.

Srebrna je bila Njemačka tim 1 (Anna Janssen, Maximillian Ulbrich). Danska je bila treća i osvojila je Norvešku u \"shoot offu\". Brončanu su na kraju bili Mikael Hansen i Laura Stephanie Grundsoee.

Krister Holmberg osvojio je zlato u RT Mixed Men
Možemo nazvati Kristera Holmberga kao velikog starca running target dicipline. Od 1992. sudjelovao je već 28 puta na natjecanjima. Holmberg je osvojio nekoliko medalja različitih prvenstava a sada ima 46 godina.

\"Prvenstvo uvijek dobro miriše. Serije su danas bile dobre, ne kao jučer kad sam bio 12ti\", objasnio je Holmberg nakon što je okrunjen za Europskog prvaka.

Ukrajinka Galina Avramenko danas je polirala svoje srebro kao zlato
Ukrajinka Galina Avramenko bila je kraljica running targeta u natjecanju za mješovito žene. Naslov nije dolazio lako dok je raspucavala s ruskinjom Olgom Stepanovom. Obje su pogodile 374. Avramenko je pobijedila s 19-18 i osvojila Europsko prvenstvo. Treća je bila jučer najbolja Julia Eydenzon iz Ruske Federacije s rezultatom 369.

Sevval Ilayda Tahran napravila pravi triler u 10m Air Pistol Women Junior
Zvijezda je bila turska Sevval Illayda Tarhan, koja je držala ovo finale napetim do kraja. Mlada turska sportašica je bila u sredini finala čak 3,1 boda iza vodećeg i na četvrtom mjestu. Ruskinja Koloda je imala otvoreni put do pobjede. Tarhan se polako približila vrhu. Kada su sportaši odradili osamnaest pogodaka, Tarhan je za sobom imala samo 0.1. razlike.

Koloda je postala nervozna, mnogo puta opuštala ruku, ali je ostala na vrhu pa je čak porasla razlika za 0,2 boda. Nakon 21. pucanja Kolada je vodila, ali sljedeći pogodak joj je bio presudan.

Koloda puca samo 8,6, a Tarhan cilja i cilja. Vrijeme istječe, ona mora ponovno naciljati i pucati prije nego što vrijeme istekne - rezultat 10.5! Ljudi viču i plješću, a ostalo je povijest. Tarhan puca 9.9 i 10.3, a Koloda je poražena.

\"Bila sam tako nervozna. Čula sam nečiji glas kako viče na turskom: \"Budi brza, pucaj\", i ja sam pucala. Vidjela sam rezultat i bila sam presretna\". Ovo je sjajno za mene, ali i fantastično za cijeli turski sportski kolektiv. Ne mogu više ništa reći, šokirana sam\", opisala je Tarhan osjećaje.

Navijači su požurili čestitati sa suzama sreće na obrazu, plesali su i grlili prvakinju. A njihova junakinja bila je Sevval Ilayda Tarhan negdje u sredini navijača. Rezultat zlatne medalje 237.1 je novi europski rekord za Juniore.

Rusija i Švedska dominirale Running target disciplinom

Olga Stepanova i Maxim Stepanov osvojili zlato u natjecanju Running Target Mixed team
Ruskinje Olga Stepanova i Maxim Stepanov pobijedili su u Mješovitom timskom natjecanju ispred Ukrajinke Galine Avramenko i Ihora Kuzime.

Najbolja momčad RT Mixed Men Team Competition bila je Švedska; Finska je osvojila srebro a bronca je otišla u Rusku Federaciju. Zlatni tim Švedske činili su Jesper Nyberg, Emil Martinsson i Niklas Bergstroem.

Ruske dame okrunjene su kao europski prvaci u natjecanju Running Target Mixed Team. Tim se sastojao od Olge Stepanove, Julie Eydenzon i Irine Izmalkove. Ukrajina je bila na srebrnom podiju, a Armenija na brončanom podiju.

FOTO (copyright): Dubravka Krmpota

Rezultate možete pogledati ovdje results.sius.com

Foto galerije možete pogledati ovdje: Epso 2019 galerije18.03.2019. Osijek
Završen je prvi natjecateljski dan na EPSO 2019.

Ukrajinski tim u disciplini \"10m Air pistol mixed team junior\" Yana Chuchmarova i Ihor Solovei nadmoćno su osvojili zlato na natjecanju EPSO 2019 10m u Osijeku danas popodne sa 480.4 bodova. Nadmašili su srebrnu reprezentaciju Njemačke s razlikom od 10,3 boda. Brončanu medalju osvojio je tim 2 Ruske Federacije s 410.3 bodova. Ukupno je bilo 34 momčadi koje su se natjecale za naslove Europskog prvenstva. Srebrne medalje tako putuju u Njemačku (Andrea Katharina Heckner i Jonathan Niklas Mader), a brončane medalje zaslužili su Nadežda Koloda i Andrej Chilikov iz reprezentacija Ruske Federacije 2.

Zlatna Stepanie Laura Scurrah Grundsoee
Finale 10m air rifle women junior je bilo iznimno napeto. Ovaj ponedjeljak bio zlatni dan za Dansku Stepanie Laura Scurrah Grundsoee! Nakon hiper-uzbudljivog finala proglašena je Europskim prvakom u natjecanju za žene u zračnoj pušci.

Gotovo cijelo vrijeme izgledalo je da će njemačka Anna Janssen osvojiti zlatnu medalju, ali kao u svim sportovima pobjednik je odlučen tek kada je natjecanje završeno. Grundsoee je još jednom dokazala tu izjavu. Finale završava u suzama sreće za Grundoee s rezultatom 248.0, Janssen dobiva 247.8. i srebro, Oceanne Marianne Muller iz Njemačke osvaja broncu s rezultatom 227.2.

Jaki ruski timovi u diciplini Running Target 30/30 Men and Women
Ruski timovi su dominirali u disciplini \"Running Target 30/30 Men and Women\".

Rus Vladislav Prianishikov je osvojio zlato i superiorno pobjedio njegovog timskog kolegu Alexandera Blinova s rezultatom 6-0. U borbi za broncu Ihor Kizyma iz Ukrajinskog tima pobjedio je Rusa Maxim Stepanova 6-4.

U disciplini Running Target 30/30 Women, Ruski tim je također osvojio zlato kada je Julia Eydenzon pobjedila Ukrajinku Galinu Avramenko 7-5 u borbi za zlato. U napetom brončanom ogledu Olga Stepanova je b+pobjedila njenu timsku kolegicu Irinu Izmalkova s rezultatom 6-4.

Running Target discipline će se nastaviti s mješovitim parovima.

FOTO (copyright): Dubravka Krmpota

Rezultate možete pogledati ovdje results.sius.com

Foto galerije možete pogledati ovdje: Epso 2019 galerije17.03.2019. Osijek
Svečanom ceremonijom otvoren EPSO 2019

Svečanom ceremonijom u dvorani Gradski vrt, službeno je otvoren EPSO 2019. U programu otvorenja ženski vokalni sastav \"Đakovčanke\" pjevanjem himne, a potom i s još dvije pjesme oraspoložile su prisutne sportaše, trenere i voditelje nacionalnih timova. Plesni klub Broadway je sa svojom juniorskom i seniorskom skupinom zadivio sve prisutne maštovitom koreografijom a osječka bubnjarska skupina RitmOS je zapalila atmosferu s dva izlaska na podij. Voditeljica ceremonije otvaranja EPSO 2019, Tatjana Grganović, je u uvodnom govoru pojasnila kako će 591 natjecatelj iz 46 država Europe će imati više od 940 nastupa u svojim disciplinama.

Na ceremoniji otvaranja EPSO 2019 govorili su:

Hubert Kišpal - president of Croatian shooting federation
Krešimir Šamija - zamjenik predsjednice središnjeg državnog ureda za šport
Vladimir Lisin president of the European Shooting Confederation (ESC) and International Shooting Sport Federation (ISSF)

Vladimir Lisin je rekao kako je ponosan na organizaciju u Osijeku, zahvalio se županu Ivanu Anušiću i gradonačelniku grada Osijeka Ivanu Vrkiću na pomoći u organizaciji ovako velikog natjecanja te se zahvalio organizatorima EPSO 2019 na odlično obavljenom poslu

Europsko prvenstvo u streljaštvu zračnim oružjem 10 m će trajati sve do 25.03.2019. i u to vrijeme svi gosti našeg grada kojih ima gotovo 1000 uživat će i u šetnjama gradom, isprobavanju lokalne kuhinje, odlascima u Kopački Rit i upoznavanju lokalnih običaja i kulture.

Sutra 18.03. nas očekuje prvi dan natjecanja, a raspored možete pronaći u nastavku.

Službene startne liste i rezultate pratite na results.sius.com
Prijenos uživo možete gledati ovdje: esc-shooting.org/live/osijek2019

FOTO (copyright): Dubravka Krmpota

FOTO GALERIJE 17.03.2019. (uključujući i ceremoniju otvorenja natjecanja)16.03.2019. Osijek
Epso 2019 - dolazak prvih natjecatelja provjera opreme i trening

EPSO 2019 je dolaskom prvih natjecatelja započeo. Po rasporedu za subotu 16.03. odrađena je provjera opreme i prvi neslužbeni treninzi.

Raspored za subotu 18.03.2019.

09:00 - 11:15 Official training RT (running target)
09:00 - 10:00 PET (pre event training) Air rifle women junior
10:30 - 11:30 PET (pre event training) Air rifle men junior
14:00 - Tehnical meeting
12:30 - 14:30 PET (pre event training) RT 30/30 Men
14:30 - 15:30 PET (pre event training) RT 30/30 Women
12:30 - 17:30 Official training - Rifle & Pistol
18:30 - 19:30 - Opening Ceremony

U ponedjeljak 18.03. nas očekuje prvi dan natjecanja a raspored možete pronaći u prilogu.

Službene startne liste i rezultate pratite na results.sius.com

FOTO (copyright): Risto Aarrekivi, Dubravka Krmpota

FOTO GALERIJA 16.03.2019.