Sve vijesti po datumu objave02.03.2019. Solin
Marijana i Borna pojedinačni Prvaci Hrvatske

Juniori našeg Društva opet su bili uspješni.

Ovaj puta na juniorskom Prvenstvu Hrvatske zračnim oružjem. Počelo je nastupima puškara gdje je Ivona Plavčić ostvarila ulazak u finale sa rezultatom 607.0, no u finalu nije imala sreće i osvaja 8 mjesto.

Dok je zato bilo puno drugačije kod juniora zračnim pištoljem. Ekipno smo Prvaci Hrvatske, a u finale su se plasirala 3 naša juniora. Borna Butković, Ćelić Leon Luka i Filip Zadravec. Borna je potvrdio dobru formu i došao do kraja finala te postao pojedinačni juniorski Prvak Hrvatske, dok je Leon Luka Ćelić osvojio 5 mjesto, a Filip Zadravec 6 mjesto.

Juniorke su ekipno osvojile 2 mjesto, a Marijana Matea Štrbac postaje Prvakinja Hrvatske u juniorskoj konkurenciji.24.02.2019. New Delhi
Kačavenda nastupio na SK New Delhi

Rano jutros po našem vremenu Uroš Kačavenda završio je svoj nastup na SK New Delhi.

Unatoč dobrom početku, treća i četvrta serija nisu bile dobre, što je na kraju rezultiralo sa 569 krugova i 46 mjestom.24.02.2019. Osijek
Prvenstvo županije zračna puška juniorke i juniori

Danas je održano Prvenstvo županije za juniorske kategorije zračnom puškom ISSF programa.

Od naših članova nastupili su Ivona Plavčić i Ronald Pitner. Ivona je postala Prvakinja Osječko-baransjke županije, a Ronald je u svojoj konkurenciji brončani.

Ivona i Ronald su ovim nastupima ostvarili norme za Prvenstvo Hrvatske slijedeći vikend u Solinu, te se pridružuju pištoljašima koji su to ostvarili jučer.23.02.2019. New Delhi
Kačavenda spreman za nastup na SK New Delhi

Uroš Kačavenda je doputovao u New Delhi i spreman je za nastup na SK u streljaštvu u New Delhiju (Indija). U nedjelju u 06:45 po našem vremenu nastupiti će u disciplini 10m zračni pištolj seniori.  23.02.2019. Osijek
Održano Prvenstvo županije zračnim pištolje za juniorke i juniore

Večeras je na PAMPASU održano Županijsko PRvenstvo zračnim oružjem za juniorke i juniore u disciplini zračnog pištolja.

Ukupno je nastupilo 14 juniorki i juniora članova našeg Društva i GSK \"CENTAR 1784\".

Kako se i očekivalo najbolji su bili članovi GSD \"OSIJEK 1784\", ujedno i reprezentativci na predstojećem EP slijedeći mjesec.

Kod juniora najbolji je bio Leon Luka Ćelić sa 569 krugova, Borna Butković sa 563 kruga i Filip Zadravec sa 557 krugova, dok je kod juniorki najbolja bila Marijana Matea Štrbac sa 558 krugova.

Ukupno će na državno Prvenstvo u Solin putovati 14 strijelaca iz Osijeka.

Nas slici dio putnika za Solin slijedeći vikend.22.02.2019. Osijek
Najavna press konferencija - EPSO 2019.

Na početku press konferencije sve prisutne goste i medije je pozdravio Zoran Ćelić - direktor organizacije natjecanja.

\"Europsko prvenstvo u streljaštvu zračnim oružjem 10m (pištolj, puška, pokretna meta) će se održati od 16. - 25.03.2019. godine u nastavno športskoj dvorani Gradski vrt. Streljana Pampas i streljački kapaciteti grada Osijeka u svijetu uživaju veliki ugled te smo zato i dobili organizaciju ovog prvenstva\", izjavio je Zoran Ćelić direktor organizacije natjecanja.

47 zemalja, 1000 natjecatelja, 9 dana
\"Imamo priliku organizirati jedno veliko natjecanje u gradu Osijeku, Slavoniji i Baranji, Hrvatskoj. Iznimno smo ponosni na tu priliku koju smo dobili i mogu reći da imamo potvrdu od 47 zemalja iz Europe da će biti sudionici našeg natjecanja. Oko 1000 ljudi će biti u gradu Osijeku i okolici desetak dana od 16.03 - 25.03.2019. velika nam je čast da to možemo organizirati i moram se pohvaliti da smo u suradnji s gradom, županijom i turističkom zajednicom športskim objektima i svima koji su uključeni u organizaciju u gradu Osijeku i okolici naišli na razumijevanje i podršku za ovaj naš projekt. 

Ono što je razlika od prijašnjih natjecanja je to da finalna natjecanja neće ići odmah poslije kvalifikacija nego smo sva finalna natjecanja ostavili za kraj i samim time smo osigurali direktan televizijski prijenos kako na HRT tako i na ostalim televizijama i imat ćemo direktan live prijenos prema Europskoj televiziji. Očekujem jednu lijepu prezentaciju športa, grada Osijeka, Osječko Baranjske Županije i naravno Republike Hrvatske\", izjavio je Hubert Kišpal - Predsjednik organizacijskog odbora.

\"Iznimno nam je drago što se natjecanje održava upravo na našim objektima na streljani i u novoj dvorani, djelatnici športskih objekata su uložili velike napore da se to natjecanje održi i sigurni smo da će svi biti zadovoljni te da će natjecatelji uživati\",izjavila je Nataša Brčić, direktorica športskih objekata.

Turistički info pult na borilištu
\"Turistička zajednica grada Osijeka uključuje se sa zadovoljstvom ne samo zbog svog sportskog već i radi turističkog i promidžbenog značaja. Veliki broj posjetitelja, natjecatelja će devet dana biti gosti u Osijeku gradu koji iz godine u godinu bilježi sve značajnije turističke rezultate i ostvaruje sve veći broj dolazaka i noćenja gostiju u našem gradu. Radi toga će turistička zajednica grada Osijeka osmisliti prostor na sammom  borilištu kao jedan turistički info pult gdje će se svi natjecatelji moći upoznati s turističkim značajkama grada Osijeka. Isto tako ćemo osigurati i fakultativne šetnje gradom odnosno razgled grada budući da se natjecanje odvija više dana za sve zainteresirane koji će s našim stručnim vodičima moći doživjeti Osijek.

Streljaštvo u gradu je značajno u turističkom smislu zato što je Građansko streljačko društvo Osijek najstarije sportsko društvo u Osijeku i u Hrvatskoj. Streljaštvo u Osijeku je kroz povijest uvijek bilo u vrhu sportskih rezultata a i danas u Osijeku pokazuje da može privući natjecatelja iz cijele Europe\", zaključio je direktor Turističke zajednice grada Osijeka Saša Uranjek.

Grad Osijek će biti iznimno posjećen
\"Grad Osijek svih ovih godina je bio pohvaljen kao izvrsni domaćin sportskih natjecanja tako smo prošlu godinu imali niz događanja iz raznih sportova, nogometa, rukometa, košarke, Davis Cupa, gimnastičkog svjetskog kupa, jako puno događanja koja su obilježila prošlu godinu. Ovu godinu započinjemo s Europskim prvenstvom u streljaštvu koje se već četvrti put održava u Osijeku, 85', 2009' i 2013' godine no prvi puta se održava u dvorani Gradski vrt. Ono što najviše veseli je podatak da nam dolaze deset dana u grad sudionici iz 47 zemalja, gotovo 600 natjecatelja, 200 službenih osoba tako da su svi značajni kapaciteti u gradu Osijeku popunjeni.  Dobili smo informaciju i da su u Valpovu, Belom Manastiru i u gradu Vukovaru također smještajni kapaciteti popunjeni. Grad Osijek će u to vrijeme biti iznimno posjećen i ovo je svakako veliki iskorak za ovaj sport u našem gradu\", rekao je Boris Piližota - Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka

\"Prvi gosti dolaze već 13,14.03. i to nama drage zemlje, zanimljive i egzotične, poput Armenije, Ukrajine i Švedske koji će doći nekoliko dana ranije i trenirat će s nama u našoj zračnoj streljanina Pampasu. U dvoranu Gradski vrt ulazimo već od 11. ožujka, od toga datuma neki sportovi su izmješteni kako bi se dvorana mogla pripremiti za ovo natjecanje i radi toga se dodatno zahvaljujemo i gradu i zajednici i klubovima na razumijevanju.

Veliki dolasci kreću od 15.03 navečer i sreća je da svi natjecatelji ne dolaze taj dan i da ostaju do kraja jer bi onda apsolutno baš svi kapaciteti grada Osijeka, Valpova, Belog Manastira i Vukovara ne bi bili dovoljni. Program otvorenja 17. ožujak, mala dvorana Gradskog vrta, 47 zemalja i oko 600 sportaša bit će jedna prekrasna slika za prenijeti u svijet. I opet je Osijek u nečemu prvi, finalna gađanja seniorska su izmještena s dana kada su kvalifikacije i skupljaju se sva seniorska finala za završna dva dana za vikend te će to biti najatraktivnije za javnost\", zaključio je Zoran Ćelić - direktor organizacije natjecanja.17.02.2019. Sisak
Dvostruki ekipni Prvaci i dvostruki osvajači 1.A lige

Sisak je ovaj vikend bio domaćin Prvenstva Hrvatske u gađanju zračnim oružjem za seniorke i seniore. Ujedno je to bilo i završno kolo 1.A i 1.B lige međunarodnog programa. Naši članovi bili su iznimno uspješni.

Seniori i seniorke osvajači su 1.A lige u svojim kategorijama, te su u svojim kategorijama i ekipni PRVACI Hrvatske.

U pojedinačnoj konkurenciji su Uroš, Borna, Martina i Marijana izborili ulaske u finala.

Uroš i Marijana osvajači su srebrnih medalja, dok je Borna zauzeo 6. mjesto, a Martina 7. mjesto.

Kroz 5 kola lige, danas su proglašeni i najbolji rezultati lige u disciplinama puške i pištolja za juniorske i seniorske kategorije. I tu su dominirali naši članovi. Od 4 titule kod zračnog pištolja 3 dolaze u naše Društvo. Uroš ima najbolji rezultat kod seniora 581, Borna 567 kod juniora, a Marijana je s 568 najbolja kod juniorki.

Čestitke Borni, Filipu, Urošu, Marijani, Danijeli, Martini, Leonu i nadasve uspješnoj trenerici Mireli.

REZULTATI

 09.02.2019. Zagreb
45. Susret Hrvatska - Slovenija

Uroš Kačavenda, Borna Butković, Leon Luka Ćelić i Filip Zadravec su kao članovi Hrvatske streljačke reprezentacije nastupili u disciplinama zračnog pištolja u tradicionalnom 45.-om dvoboju Hrvatska-Slovenija zračnim oružjem, koji je održan na streljani Vrapčanski Potok.

Uroš je u seniorskoj konkurenciji bio prvi sa 569 krugova, dok je Leonu za to u juniorskoj konkurenciji bilo dovoljno 565.

Drugi i treći su također bili GSD-ovci, Borna drugi sa 564, dok je Filip kao treći sa 560 krugova osvojio broncu.

Sva četvorica će nastupiti na Prvenstvu Europe u ožujku u Osijeku, a ovo im je bio još jedan test.18.02.2017. Brezje
Pojedinačno PH i 5 kolo 1.A/B lige - 1 dan

Završen je prvi dan ovogodišnjeg pojedinačnog PH i završnog kola 1.A/B lge u disciplinama zračne puške za seniorke i seniore.

Pojedinačna Prvakinja Hrvatske u zračnoj puški za seniorke je Valentina Gustin iz SK \"KUSTOŠIJA\", Zagreb, dok su druga i treća Marta Zeljković iz SD \"DALMACIJACEMENT\" i Ana Kobilšek iz SK \"ZRINJEVAC.

Kod seniora u pojedinačnoj konkurenciji Prvak Hrvatske je Borna Petanjek (SD \"DALMACIJACEMENT\"), drugi i treći su Andrija Mikuljan i Bojan Đurković (SD \"KONČAR ZAGREB 1786\").

Ekipni Prvaci države su kod seniorki SD \"DALMACIJACEMENT\" i SK \"DUGA RESA\" kod seniora, nakon tehničke greške SD \"DALMACIJACEMENT\", koja je i ovo kolo trebala imati najuspješniji nastup ekipno.

 

 26.09.2016. Osijek
Mundinac treći pojedinačno vojničkom puškom - ekipni prvaci Hrvatske u P.A.P. 7,62mm

Pampas je za vikend ugostio strijelce u disciplnama VK puške P.A.P. 7,62mm i VK puška 7,9mm na Prvenstvu Hrvatske.

Naša ekipa u sastavu: Kuna Josip, Sakač Franc Frendi i Mundinac Igor ekipni je Prvak Hrvatske u disciplini VK puška P.A.P. 7,62mm, a u pojedinačnom poretku Kuna Josip je izborio nastup u finalu tijekom kojega je od 8 mjesta došao do 4-og. Pojedinačni nastup su još ostvarili i Šomođi Dragan i Mato Drlje.

U nedjelju je na rasporedu bila disciplina VK puška 7,9mm gdje smo imali nastupe Mundinca i Sakač. Na kraju je Mundinac Igor izborio nastup u finalu, te je tijekom finala izborio treće mjesto pojedinačno.