Sve vijesti po datumu objave26.09.2016. Osijek
Mundinac treći pojedinačno vojničkom puškom - ekipni prvaci Hrvatske u P.A.P. 7,62mm

Pampas je za vikend ugostio strijelce u disciplnama VK puške P.A.P. 7,62mm i VK puška 7,9mm na Prvenstvu Hrvatske.

Naša ekipa u sastavu: Kuna Josip, Sakač Franc Frendi i Mundinac Igor ekipni je Prvak Hrvatske u disciplini VK puška P.A.P. 7,62mm, a u pojedinačnom poretku Kuna Josip je izborio nastup u finalu tijekom kojega je od 8 mjesta došao do 4-og. Pojedinačni nastup su još ostvarili i Šomođi Dragan i Mato Drlje.

U nedjelju je na rasporedu bila disciplina VK puška 7,9mm gdje smo imali nastupe Mundinca i Sakač. Na kraju je Mundinac Igor izborio nastup u finalu, te je tijekom finala izborio treće mjesto pojedinačno.

 22.09.2016. Gabala
Leon nastupio na SK u Gabali

Od 16. do 22. rujna Leon Luka Ćelić nastupio je na juniorskom svjetskom KUPu u Gabali - Azerbajdžan. 

Sveukupno je Leon ostvario tri nastupa, započevši zračnim pištoljem na 10m. Unatoč 21 mušu rezultat od 565 nije bio dovoljan za ulazak u finale, te je Leon ostao deveti za 2 kruga.

U disciplini 50m pištolj Leon je bio dosta bolji, te je osnovnim rezultatom od 540 kao četvrti izborio ulazak u finale. No lošim ulaskom u finale u prve dvije finalne serije, Leon se morao zadovoljiti na kraju sedmim mjestom.

Najbolji plasman Leon je ostvario u disciplini 25m pištolj juniori, gdje je unatoč dosta lošijoj preciznoj seriji, na kraju odličnom brzom serijom uspio dostiči 5 mjesto.

Bilten14.02.2016. Osijek
Seniori osvojili ligu i ekipno Prvaci Hrvatske

Muška ekipa našeg Društva ponovila je uspjeh od prošle godine te opet osvojila 1.A ligu u disciplini zračnog pištolja. Ekipa u sastavu: Uroš Kačavenda, Leon Luka Ćelić i Michael J. Tilhof je odličnim nastupima tijekom cijele sezone, te skupljanjem bodova i u Zagrebu u završnom kolu opet osvojila naslov Prvaka lige i ekipnog prvaka Hrvatske drugi put zaredom.

Istovremeno su članice našeg Društva u sastavu: Šimić Teodora, Lučić Martina i Posavac Maja treće u 1.A ligi i treće na ekipnom Prvenstvu Hrvatske na čemu im također čestitamo.

Nastupe u pojedinačnoj konkurenciji na Prvenstvu Hrvatske zračnim oružjem za Društvo su još ostvarili: Belcar Goran, Butković Borna, Aladrović Blaženka, Moser Tatjana, Soldo Sanja i Svetina Josipa,30.12.2014. Osijek
Održan godišnji domjenak Društva - nagrade najuspješnijima

Utorak navečer okupilo se oko 70-ak članova Društva i gostiju na već tradicionalnom domjenku Društva prigodom kojega su i nagrađeni najuspješniji članovi Društva. Oni najuspješniji, koji su postigli i izvrsne rezultate svojim nastupima za reprezentaciju i osvajanjem pojedinačnih naslova Prvaka Hrvatske nagrađeni su novčanim nagradama, dok su svi ostali koji su sudjelovali u osvajanju ekipnih naslova dobili su diplome za svoj doprinos Društvu u ovoj sezoni. Ukupno je nagrađeno 20-ak članova.

Slike su u galeriji.22.12.2014. Osijek
GSD slavio u Gradskom vrtu - osvojio najviše bodova u ovom kolu

GSD nastavlja sa lijepim sportskim uspjesima, pa se možemo pohvaliti i ovakvim naslovom. Naime ovog vikenda u organizaciji našeg Društva u Nastavno športskoj dvorani GRADSKI VRT održano je 3. kolo 1.A lige u disciplinama zračnog pištolja i puške za seniore i seniorke.

Subota je bila u znaku 1.A lige, a ujedno je to bio i TROFEJ OSIJEKA zračnim oružjem, u znak kojega su upriličena i finalna gađanja u svim disciplinama. Od naših Uroš je ušao u finale, dok je Tilhof ostao 9.-ti, a Leon 11., Aračić 12., Belar 14.

Ekipno gledajući članovi našeg Društva ostvarili su najbolji rezultat, tako da u ovom kolu najviše bodova se piše upravo našem Društvu, što nam je posebno drago, jer ovo je povijesno gledano najbolji rezultat pištoljaša u ligi, a dogodio se svega par metara dalje od mjesta gdje je bila streljana u kojoj je pokrenuto streljaštvo u Osijeku.

U nedjelju su održana gađanja iz 1.B lige, kao i prigodan turnir za najmlađe strijelce iz Osijeka i okolice.

Kako su prošli naši članovi pogledajte u priloženom BILTENU.22.09.2014. Osijek
Filip Aračić PRVAK Hrvatske u disciplini VK pištolj 10+10 - GSD \"OSIJEK 1784\" najuspješnija ekipa

Nizu ovogodišnjih Prvaka u našem Društvu pridružio se i iskusni Filip Aračić. Na ovaj vikend održanom Prvenstvu Hrvatske u disciplinama VK pištolja i revolvera Filip se okitio titulom PRVAKA Hrvatske u disciplini VK pištolj serijski 10+10 i to sa izvrsnim rezultatom od 188 krugova, u još izvrsnijoj konkurenciji 57 seniora.

No to nije jedini uspjeh koji su članovi našeg Društva ostvarili na predmetnom natjecanju. Filip je osvojio i 3. mjesto u disciplini revolver 10+10, dok je mladi Michael Jonathan Tilhof bio 4. u pojedinačnoj konkurenciji u disciplini pištolj-revolver 15+15 sa 278 krugova, a iskusni Ljudevit Majer odmah do njega 5. sa istim rezultatom (278), ali lošijom brzom serijom. 

Na sve ovo naši članovi su i ekipni PRVACI Hrvatske u disciplini revolver 10+10, dok su u disciplini pištolj-revolver 15+15 osvojili ekipno 2 mjesto, a kod pištolja 10+10 bili su 6.

Ukupno ekipa našeg Društva je zasigurno najuspješnija ekipa ovog Prvenstva te im iskreno čestitamo na tome.

BILTEN 21.09.2014. Osijek
Uroš Kačavenda postao član našeg Društva

Za sve poznavatelje streljačkog športa, a posebno članove našeg Društva, ovo je zasigurno vijest koja se mora pročitati. Oni koji duže i temeljitije prate streljački šport sjetiti će se niza nastupa ovoga reprezentativca Srbije u disciplinama pištolja.

Uroš je  prošle godine nastupao za kolege iz SD \"DUBRAVA 1094\" i već te prve godine u Hrvatskoj ostvario je izvrsne rezultate u disciplini zračnog pištolja, gdje je i sezonu lige završio kao strijelac sa najboljim rezultatom lige od 580 krugova.

Za naše Društvo je ovo zasigurno veliko pojačanje, pogotovo u sezoni kada ponovno nastupamo u 1.A ligi zračnim pištoljem. 

Urošu želimo iskrenu dobrodošlicu u naše Društvo i naš Grad, gdje želimo da se dobro osjeća i postiže još bolje rezultate.

 15.09.2014. Osijek
Održan 1. Memorijal u čast Slavku Bučanoviću

Naše Društvo je u subotu organiziralo 1. Memorijal Slavko Bučanović u spomen na LEGENDU osječkog streljaštva i našega Društva, dragog nam Slavka Bučanovića.

Memorijal je održan u dvije njemu drage discipline a to su 25m VK pištolj 10+10 i revolver 10+10, a pobjednici ovog prvog memorijala su njegovi klubske kolege. Na pištolju pobjednik je Aračić Filip sa izvrsnih 188 krugova, dok je kod revolvera pobjedu odnio Majer Ljudevit sa 188 krugova.

BILTEN25.08.2014. Osijek
Iva Bagarić seniorska PRVAKINJA Hrvatske

Protekli vikend naše Društvo ugostilo je najbolje strijelce iz programa letećih meta na Prvenstvu Hrvatske u disciplinama TRAP i SKEET. Pravi podvig izvela je već prvi dan naša mlada članica Iva Bagarić koja je kod seniorki bila najbolja i postala PRVAKINJA Hrvatske u disciplin TRAP seniorke.

BRAVO za Ivu i nadajmo se da će i u narednom periodu nastaviti sa dobrim rezultatima.

BILTEN14.07.2014. Osijek
Nastupi naših članova na Finalu KUPa u TRAPu

Na streljani za Leteće mete u Lužama kod Zagreba održano je Finale KUPa u disciplini TRAP za seniore i seniorke.

Za naše Društvo u konkurenciji seniorki nastupile su: Baban Ana, Lagetar Ivana i Bagarić Iva.

BILTEN