Sve vijesti po datumu objave19.05.2014. Osijek
ZRINJEVAC po drugi put domačin najmlađim strijelcima europe - istočna regija

Kako i sam naslov kaže po drugi puta u Osijeku, u dvorani ZRINJEVAC, a u organizaciji našeg Društva, ugostili smo najmlađe strijelce europe u kvalifikacijama za europsku ligu mladih zračnim oružjem.

Vjerujemo da sada svi koji imalo prate streljaštvo znaju da se radi o \"nekome malo drugačijem\" streljaštvu. Mladi strijelci europe nadmeću se u timovima od po dva strijelca svaka zemlja jedna protiv druge.

Da stvar bude dodatno interesantna pobrinula su se nova pravila, naime puca se pod glazbom, a iako opet imamo po 4 serije, dodatno je zakomplicirano da se serija puca na određeno vrijeme, pa još između sudac čita tko je bio bolji u kojoj seriji, i tko koliko bodova trenutno uzima.

Natjecanje je zaista zanimljivo i gledatelji u svemu tome sudjeluju navijanjem za svoje favorite.

U svakom slučaju za nas je izuzetna čast što nam je Predsjedništvo Europske streljačke federacije po drugi put povjerilo organizaciju ovih kvalifikacija, a sportski smo zadovoljni time što je dvoje naših strijelaca Martina Lučić i Leon Luka Ćelić, izborilo pravo nastupa za reprezentaciju Hrvatske.

Od gostiju nastupe su osvarile reprezentacije: Rusije, Ukrajine i Srbije, dok je ekipa Bosne i Hercegovine zbog poplava u BiH, nažalost, u zadnji trenutak morala otkazati svoj nastup.

Ukupni pobjednici zračnom puškom su strijelci Hrvatske, druga je Rusija, treća Srbija, a četvrta Ukrajina. Zračnim pištoljem ukupna pobjeda je pripala Rusiji, druga je Ukrajina, treća Hrvatska, a četvrta Srbija.

Kako prve dvije ekipe idu direktno u finale dok će trećeplasirane ekipe čekati rezultate sve tri europske grupe, a ona trećeplasirana ekipa koja će imati najveći broj bodova ići će u finale među osam najboljih ekipa mladih strijelaca Europe, to znači da Hrvatska ekipa zračne puške ide direktno u finale, dok pištoljaši, iskreno najvjerojatnije ove godine ostaju kod kuće.

Drugi dan upriličili smo natjecanje GSD i prijatelji, gdje smo željeli omogučiti najmalđim sportašima-strijelcima iz naše najbliže okolice nastup u dvorani i pucanje na elektronske mete, gdje je to večini bio prvi susret sa ozbiljnom \"vatrenom linijom\", a kakve su rezultate ostvarili pogledajte u priloženom biltenu.

BILTEN EYL KVALIFIKACIJA    -    BILTEN GSD I PRIJATELJI19.05.2014. Osijek
Nastupi naših članova na III kolu KUPa RH u TRAP-u

U Novigradu je održano treće kolo KUPa RH u disciplini TRAP. Od naših članova nastupili su: Blažević Nikola u seniorskoj konkurenciji, koji je pogodio 85 golubova, dok su u konkurenciji seniorki nastupile Ana Bana i Iva Bagarić. Ana je pogodila 45 goluboba, no veseli nastup mlade Ive Bagarić koja je pogodila samo golub manje, 44. goluba.

BILTEN12.05.2014. Osijek
Leon osvojio i treći naslov zračnim pištoljem - kadeti ekipno PRVACI

Kadeti našeg Društva u nedjelju su nastupili na kadetskom Prvenstvu Hrvatske zračnim pištoljem u sastavu: Ćelić Leon Luka, Butković Borna i Zadravec Filip.

Kako je bilo i očekivano naši kadeti su osvojili naslov ekipnih Prvaka Hrvatske, dok je Leon odličnim finalnim gađanjem uz naslov Prvaka Hrvatske u kadetskoj konkurenciji, ostvario i novi državni rekod.

Dominaciju naših kadeta potvrđuje i ulazak u finale sva tri naša predstavnika: Borna, Filip i Leon.

Uzimanjem ovog naslova Leon je uspio objediniti sve tri titule, od seniorske u Vukovaru, preko juniorkse iz Osijeka do ove kadetske, što je zaista vrijedan uspjeh i raritet, kako za Leona kao strijelca, tako i za naše Društvo.

BILTEN08.05.2014. Osijek
Kuna Josip 3. u Plzenu - postavio novi državni REKORD

Već prvog dana natjecanja na ovogodišnjem 45-om Grand Prrix of Liberation, naš senior Josip Kuna u olimpijskoj disciplini 50m puška ležeći, u konkurenciji 180 puškara, odličnim nastupom od 626,6 krugova ulazi u finale.

Odličan nastup i ulazak u finale, još boljim finalnim gađanjem pretvara u 3. mjesto na ovom prestižnom međunarodnom natjecanju.

Ovo je ujedno i novi državni rekord za ovu disciplinu. Još jednom čestitek na izvrsnom rezultatu našem Josipu.

BILTEN28.04.2014. Osijek
II kolo KUPa u disciplini TRAP održano na PAMPASU

Za vikend naša streljana ugostila je strijelce iz programa Letećih meta na II kolu KUPa Hrvatske. Od naših nastupili su Blažević Nikola, Magić Matej i Bagarić Ivan u muškoj konkurenciji dok su kod seniorki nastupile: Baban Ana, Lagetar Ivana i Iva BAgarić. Pohvale Ani Baban koja je u finalnim gađanjima bila najbolja seniorka.

BILTEN14.04.2014. Osijek
Ana i Matej ostvarili nastupe na I kolu KUPa u TRAPu

Protekli vikend Ana Baban i MAtej Magić nastupili su u disciplini TRAP na I kolu KUPa Hrvatske u Zadru. Matej je pogodio 89 golubova, dok je Ana pogodila 47.

BILTEN31.03.2014. Osijek
Ana i Matej odlični na pozivnom turniru u Novigradu

Za vikend naši članovi Ana Baban i Matej Magić sudjelovali su na pozivnom turniru u Novigradu gdje su, oboje u disciplini TRAP ostvarili odlične rezultate. Ana je napravila 59 golubova, što je svega par golubova do norme za reprezentaciju. Ana time pokazuje kako je sve bolja i sve bliže učasku u reprezentaciju.

Kod juniora nastupio je naš Matej Magić, koji je također pokazao odličan rezultat pogodivši 101 goluba, što je za svaku pohvalu u njegovu uzrastu.

BILTEN30.03.2014. Osijek
Prvenstvo Hrvatske za juniore na PAMPASU - Leon Prvak, ekipno drugi

Nedjelja na PAMPASU je bila u znaku juniora i juniorki koji su se borili za naslove Prvaka Hrvatske u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, a u disciplinama zračne puške i pištolja.

Naše Društvo su predstavljali već dokazani juniori u sastavu: Ćelić Leon Luka, Butković Borna i Zadravec Filip. Da su dečki u dobroj formi, pokazuje i plasman dvojice u finale na zračnom pištolju.

Borna (539) i Leon (557) su ostvarili i plasmane u finale, gdje su obojica dobro startali i lijepo napredovali ka medaljama, no kod 10-og hica Borna je imao 7,4 što ga je nažalost udaljilo od pojedinačne medalje i osvajio je 4 mjesto.

No 4. mjesto je također veliki uspjeh u konkurenciji najboljih juniora Hrvatske. Leon je imao više športske sreće i mirniju ruku, te je odlično završio finalnu seriju te dobio rivala Antu Krištu i po drugi put ove godine postao Prvak Hrvatske u ovoj disciplini, ovaj puta za juniorski uzrast.

U ekipnom poretku naša ekipa je za 9 krugova ostala iza Solinjana, odnosno ekipno smo drugi.

Naše juniorke su nastupile u sastavu: Lučić Martina, Šimić Teodora i Ević Ena. Naša najbolja juniorka bila je Lučić Martina sa 354 kruga, što je nažalost bilo svega 2 kruga od ulaska u finale, a ekipno smo ostvarili 7 mjesto.

BILTEN17.03.2014. Osijek
Leon seniorski PRVAK Hrvatske u disciplini zračni pištolj

Vukovar je za vikend bio domačin završnom kolu 1.A i 1.B lige u gađanju zračnim oružjem za seniore i seniorke. Ujedno je to bilo i ekipno Prvenstvo Hrvatske zračnim oružjem.

U disciplini zračnog pištolja za seniore, naš član Leon Luka Ćelić sa rezultatom 565 krugova ušao je u finale, gdje je odličnim finalnim nastupom izborio na kraju prvo mjesto i postigao jedan od svojih svakako najznačajnih rezultata, a time i za Društvo donio jedan naslov koji nikada do sada nije ostvarilo naše Društvo.

Odličan nastup našeg Društva na ovom natjecanju potvrđuje i Goran Belcar, koji je samo krugom zaostatka, ostao izvan finala. Sve zajedno, kada tome pribrojimo i nastup Michaela Jonathana Tilhofa sa 553 kruga to je bilo dovoljno za ostvarivanje 1. mjesta ekipno u 1.B ligi i time plasman u 1.A ligu u gađanju zračnim oružjem za slijedeću sezonu.

Kod seniorki nastupile su slijedeće naše članice: Lulić Martina, Aladrović Blaženka, Moser Tatjana i Šetina Tea, a svojim nastupima koroz sva kolo lige ostvarile su u konačnici 5 mjesto lige.

BILTEN01.03.2014. Osijek
Leon završio kvalifikacijski meč za Olimpijske igre mladih

Naš član Leon Luka Ćelić, najmlađi član hrvatske reprezentacije nastupio je u kvalifikacijama za olimpijske igre mladih. Nažalost solidnih 564 kruga nisu bili dovoljni za izravno uzimanje kvote za odlazaka na Olimpijske igre mladih u Kinu.

Leon je sa tih 564 kruga ostao drugi ispod crte, odnosno ostvario je solidno 11 mjesto.

Rezultati